ponedjeljak, 3. rujna 2012.

ZTC nije ni bio na tehničkom



Razlog stopiranja pompozno najavljenoga jučerašnjeg otvaranja Zapadnog trgovačkog centra (ZTC) u Rijeci jest to što u centru nisu završeni radovi. Upravitelj ZTC-a Miro Medar kaže kako suprotno pisanjima nekih medija ZTC nije pao na tehničkom pregledu, već je austrijski investitor Universale International zatražio odgodu tehničkog pregleda jer u četvrtak u podne, kada je bilo najavljeno otvaranje, neke zajedničke prostorije u centru nisu bile završene.

“Većina trgovaca koja je uredila i napunila robom svoje prostore u ovom drugom po veličini trgovačkom centru u Rijeci tako već drugi dan ostaju bez prihoda. Veliki trgovci poput H&M-a valjda će se nekako dogovoriti s investitorom zbog gubitka. U trgovini poput Plodina imate mlijeko i jogurte koji stoje i propadaju jer radovi na centru nisu završeni“, govori Željko Jeger, predsjednik Udruge zakupaca u trgovačkim centrima i vlasnik tvrtke Jeger, koja ima trgovine Je*s nekretnine oglasnik.

On je svoju trgovinu u ZTC-u opremio i završio, no, kaže, nije iznenađen što se centar nije otvorio jer je bilo vidljivo da radovi nisu završeni. Na kraju nije ni bitno je li pao na tehničkom pregledu ili je kriv investitor kada radovi nisu završeni, ali nama su poslali poruku da je tehnički pregled prekinut, govori Jeger. Investitor kojeg se optužuje da je prerano najavljivao otvorenje jest austrijski Universale International, koji je kao tvrtka osnovan 1990. godine i u potpunom je vlasništvu Bank Austrije, koja je pak u vlasništvu UniCredit grupe.

Nema komentara:

Objavi komentar