subota, 16. listopada 2010.

Sinovčić nastavlja gradnju u Zadru

Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić nastavio je nakon mjesec dana gradnju nove poslovne zgrade medijske kuće Vox u blizini TC-a Kaufland usred Zadra. Nakon što je platio 1,5 milijuna kuna komunalnog doprinosa s pratećim kamatama, dobio je građevinsku dozvolu, potvrdili su u nadležnom uredu Grada Zadra, kako prenose internetski portali stanovi Zadar.
 
Inspekcija mu je zabranila radove 13. rujna jer nije imao svu dokumentaciju za gradnju budućeg medijskog sjedišta Vox veličine 4000 četvornih metara, na atraktivnom terenu nasuprot zadarske policije. Nije imao ni nadzornika nad radovima tvrtke Gortan direktora Zdravka Galića. Dan nakon pečaćenja gradilišta, Sinovčić je dostavio potrebnu dokumentaciju i platio dugove za doprinose. Nije jasno što će biti s kaznenom prijavom Ministarstva zaštite okoliša i graditeljstva protiv Sinovčića zbog bespravne gradnje. 

Medijima su svojevremeno bile zanimljive i okolnosti kupnje u centru Zadra. Sinovčić je atraktivno zemljište u Zadru kupio 2008. na javnom nadmetanju od Grada Zadra za 4.738.000 kuna. U početku je bila dopuštena gradnja zgrade s podzemnom garažom do 100 mjesta, prizemljem i dva kata. Sudski vještak zemljište je procijenio na 186 eura po metru četvornom. 

Pogledajte nekretnine Zadar.

Izvor/autor: Slobodna Dalmacija/PressCut

Nema komentara:

Objavi komentar