nedjelja, 19. rujna 2010.

Prodaja vojne imovine?

Kad bi država odmah prodala 45 bivših vojnih nekretnina, koje je MORH proglasio neperspektivnima za vojne ciljeve, i to po minimalnoj cijeni od 100 eura za metar četvorni, Hrvatska više nebi imala proračunskog deficita koji danas doseže oko 14 milijardi kuna, a još bi joj i ostalo oko dvije milijarde kuna! Naime, tih 45 objekata od Savudrije do Čilipa - najveći dio u Dalmaciji, pokriva površinu od stvarno nevjerojatnih 22,7 milijuna kvadrata, kako je ovih dana istražio Novi list.
stan u Splitu.

Nažalost, nijedan od njih nema ni osnovni preduvjet za prodaju, jer prostornim planovima nisu smješteni unutar građevinskih zona, pa bi bilo doista iluzorno očekivati da bi nekoga zanimali. Vlada je sad napokon odlučila nešto pokrenuti, angažirani su sudski vještaci koji će procijeniti vrijednost tih objekata.

Prvi na redu - od nekretnina u Dalmaciji - na prodaju će navodno biti ponuđen kompleks u Šepurinama na cijelih milijun kvadrata južno od ceste Zadar - Nin, koji je u prostornim planovima proglašen zonom ugostiteljsko-turističke i sportsko-rekreacijske namjene, ali se pojavio problem naknade bivšim vlasnicima dijela kompleksa. Prodavat će se, nadalje, i vojarna Ravnice, te skladište Plovanija u Zadru, a na šibenskom području zemljište bivšeg vojnog skladišta Jamljak i vojarna Kruščica.

Izvor/autor: Vrime/PressCut

Nema komentara:

Objavi komentar