petak, 27. lipnja 2014.

Makro Mikro otvorio novu poslovnicu u Osijeku

Tvrtka Makro Mikro  nakon više od 20 godina uspješnog poslovanja nastavlja sa širenjem, te od sada posluje na novoj adresi  u Osijeku. To je ujedno 14-ta Makro Mikro poslovnica u Hrvatskoj, ali i prva u ovoj regiji, a koja će Slavoncima omogućiti jednake mogućnosti povoljne kupnje, širokog izbora artikala, ljubaznog osoblja, te kontinuirane promotivne ponude, navodi se u priopćenju.
Otvorenje regionalne Makro Mikro trgovine nastalo je kao posljedica uspješnog dugogodišnjeg rada i stabilnosti ove tvrtke, a istovremeno doprinosi lokalnom gospodarstvu s ciljem zapošljavanja lokalnog stanovništva.
U novootvorenoj poslovnici na 80 m2 tvrtka Makro Mikro nudi  veliki izbor original i zamjenskih tinti, tonera i ribona, printera, računala i računalne opreme, uredskog i školskog materijala, a stručno i ljubazno osoblje bit će na usluzi svim kupcima prodaja stanova

utorak, 17. lipnja 2014.

Vesić: Počinje popis građevinskih objekata u Beogradu

- Građevinari su do sada koristili situaciju da je za objekte do 800 kvadrata nadležna opština. Oni dobiju dozvolu na tih 800 kvadrata, pa onda ilegalno pređu tu kvadraturu i niko ih ne dira zbog nadležnosti. To je nedopustivo i to se više neće dešavati - naglasio je Vesić.
On je najavio da će rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe na Voždovcu početi 10. jula, i da će radovi trajati godinu dana. Kada je u pitanju rekonstrukcija Trga Slavija, Vesić je objasnio da bi u avgustu gradska Skupština trebala da usvoji plan rekonstrukcije, a da će tender za taj posao biti raspisan do kraja godine.
Gradski menadžer je naveo i da najavljene kiše ne bi trebalo da izazovu nove poplave, ali je naglasio da se u Štabu za vanredne sitaucije prati stanje i da su svi na oprezu stanovi Zamet

ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Broj odobrenja za građenje porastao šesti mjesec zaredom na godišnjoj razini

Po podacima DZS-a, odobrenjima za građenje izdanima u travnju predviđena je gradnja 665 stanova s prosječnom površinom od 93 četvorna metara. Odobrenjima izdanim u travnju prošle godine bila je predviđena gradnja 600 stana s prosječnom površinom od 94,4 četvorna metra.
Podaci za prva četiri ovogodišnja mjeseca pokazuju da je u tom razdoblju u Hrvatskoj izdano 2.173 odobrenja za građenje, ili 6,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Vrijednost radova porasla je 17,5 posto, na 6,4 milijardi kuna.
„Godišnji rast broja izdanih odobrenja u prva četiri mjeseca posljedica je rasta broja izdanih odobrenja za građenje zgrada od 12,3 posto, dok broj izdanih odobrenja za gradnju ostalih građevina bilježi razmjerno snažan godišnji pad od 15,6 posto", navode analitičari Raiffeisenbank Austria.
S obzirom na razmjerno snažan pad posljednjih godina, niska baza je dodatno pridonijela rastu na godišnjoj razini. U prva četiri mjeseca 2013. pad broja izdanih odobrenja za građenje je iznosio 23 posto.
„Oporavak građevinskog sektora i dalje je ograničen izostankom oporavka stambenog tržišta te nedovoljnom razinom investicija. Međutim, početak ove godine donio je ipak pozitivne godišnje stope rasta broja izdanih odobrenja za građenje tako da bi intenzitet negativnih kretanja obujma građevinskih radova mogao u ovoj godini biti blaži u odnosu na prethodne godine, iako je u prvom tromjesečju broj odrađenih sati radnika na gradilištima bio niži za 8,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje", zaključuju analitičari Raiffeisenbank Austria stanovi Zamet

ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Na novoj adresi otvorena preuređena Sberbank poslovnica Dubrava

Danas je u Zagrebu, na adresi Avenija Dubrava 43, otvorena rebrendirana Sberbank d.d. poslovnica Dubrava u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice, koja je s adrese Avenija Dubrava 159 preseljena na novu lokaciju – je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 16.00 sati te utorkom i četvrtkom od 11.00 do 19.00 sati, stoji u priopćenju.
Sberbank d.d. je banka s proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata, pa im tako, između ostaloga, nudi i jedinstvene proizvode na hrvatskom tržištu – Zamjenski kredit s pauzom koji klijentima omogućuje da jedan mjesec u godini pauziraju u otplati kredita te Cash Back nenamjenski kredit kojim ih nagrađuje za urednu otplatu kredita u iznosu do 10.000 kuna apartmani Hrvatska