srijeda, 1. prosinca 2010.

Cijene nekretnina na Jadranu – Pula i Zadar rastu, Rijeka i Split u padu

U odnosu na prethodni mjesec prosječna je oglašavana cijena u studenom porasla tek na Jadranu - u Puli i u Zadru. Pula bilježi lagani porast od tek 0,4 posto, pa su u studenome cijene nekretnina iznosile 1434 eura po metru kvadratnom.

Cijene nekretnina padaju ili stagniraju već dulje vrijeme. U Osijeku se tako stanovi prodaju ispod 1000 eura po kvadratu. Ipak, Cijene na Jadranu puno su više. Portal Crozilla.hr istražio je kretanje cijena nekretnina najvećih gradova na Jadranu.

Zadar se uspio profilirati u dalmatinsko gospodarsko središte, a nije izgubio svoj izrazito turistički „štih“. Cijene nekretnina u Zadru i dalje su u porastu, ovaj mjesec neznatno – prosječno 0,1 posto ili dva eura po kvadratu u odnosu na listopad. U studenom, prosječna cijena u „gradu košarke“ iznosi 1.575 eura.

Riječki kupci na dobitku

Najveći pad cijena kvadrata stanova u mjesecu studenom bilježi Rijeka. Pad od 3 posto Rijeci je donio cijene od 1638 eura po metru kvadratnom. Na vrhu ljestvice cijene stanova drže se Split i „nepobjedivi rekorder“ po cijeni – Dubrovnik . U studenom je zabilježen pad cijena od 0,5 posto u Splitu i 0,4 posto nekretnina u Dubrovniku. Cijene stanova u Splitu iznose 2077 eura po metru kavdratnom, a u Dubrovniku čak 3329 eura.

Izvor:profitiraj.hr